Aracım evin kapalı otoparkında. Daha otoparktayken kemeri takar farları açarım. Bu bende bir alışkanlık oldu. Kemer takmamı KONYA trafik polislerine borçluyum

Her trafik ışığında bir polis memuru ellerinde metod defter(lisede kullandığımız büyük boy 2 ortalı kareli defterler) emniyet kemeri takmayanların listesini yapıyor. Belki kota dolduruyor belki başka bir şey bilemem. Ama 2 defa kemerden ceza yiyince çok güzel oldu

utanmasam yolda yürürken emniyet kemerini yanımda taşıycam. (aslında birazda sitem etmiyor değilim). Sonuç olarak emniyet kemerini takmaktan rahatsız değilim. Hatta yanıma oturacak kişi kim olursa olsun onun da emniyet kemerini taktırırım. Aracın kemer sinyali ötüyor bahanesi ile aracıma her binene kemeri taktırırım.
Far konusuna gelince. o alışkanlığıda İstanbul da 4 sene boyunca Özel Halk Otobüslerinde çalıştım. Orda devamlı bize farları açık tutmamız söylenirdi. Ordan kalma bişey kısa mesafe bile gidecek olsam(1-2km) farları mutlaka açarım.
Arkadaşlar ben çok deli ve saçma bir şekilde araç kullanırdım. Sırf adrenalin olsun diye. Belkide gençliğin vermiş olduğu bir heyecanla gereksiz aşırı hız, durduk yerde makas atmalar felan filan. Ama yaş ilerledikçe tecrübe edindikçe şunun farkına vardımki. Gereksiz hızın sadece sana değil karşındakine de zarar verdiği doğrusu. Eğer kendini düşünmüyorsan karşındaki insanı düşün. O kişinin senin çocuğun, eşin, annen, baban veya akraban vb... olabileceğini düşün gaza ona göre bas. Kaza yaptığında ölümden korkma, ölmemekten kork, sakat kalmaktan kork, elinin bacağının tutmamasından kork. Senin eline bakan eşine, çocuğuna ekmek götüremeyeceğinden kork.
Emniyet kemerini takıp çıkarmak 10saniyeni almaz.
Şehirde içinde ne kadar hızlı gidersen git en fazla 2-3dk öne gidebilirsin. Bunu düşün ona göre gaza bas.
Emniyet kemerini yakınlarınız için takın ve taktırın.